Herec Pedro Pascal prezradil, pri ktorom filme si už poplakal + ROZHOVOR

Aj keď je Pedro Pascal skôr seriálovým hercom (The Mandalorian, Narcos, Hra o tróny), svoje umenie predviedol už v mnohých filmoch, dobre známych aj slovenskému publiku.

Spomeňme napríklad snímky Veľký čínsky múr, Správcovia osudu, Kingsman: Zlatý kruh alebo aj akciou nabitý Equalizer 2. Úloha Maxa Lorda z filmu Wonder Woman 1984 však bola iná, ako všetky predošlé. Čím bol tento film pre 45-ročného čílskeho herca tak výnimočný?

Boli ste fanúšikom prvého filmu o Wonder Woman?

Áno, až som plakal!

Aj ja!

Asi najlepší spôsob, ako to opísať, je spoločný zážitok, ktorí si ľudia odniesli z prvého filmu. Keď vo vás akčná scéna vyvolá emócie – ten moment, kedy vstúpi na územie nikoho a porazí nepriateľa – to je dôkaz univerzálnej ženskej sily, po ktorej zjavne tak túžime. Bol som nadšený. Je úžasné vidieť, ako Patty, Geoff Johns a produkčný tím dodali tomuto príbehu ľudskosť.

Povedzte mi o Maxovi Lordovi a jeho premene. Je to veľmi zaujímavá komiksová postava. Ako zapadá do dejovej línie tohto filmu?

Podľa mňa je typickým predstaviteľom určitej skupiny ľudí z 80. rokov, ktorí boli posadnutí myšlienkou vyhrávať, byť úspešní za každú cenu a mieru svojho bohatstva predvádzali navonok.

Kupovali si drahé veci?

Áno. Veľké domy, šperky, nosili pri sebe veľa peňazí … Boli to nespútané 80. roky, ľudia sa hnali len za tým, mali pomýlené hodnoty. Myslím, že to paralyzovalo kultúru a dodnes je tým poznačená naša spoločnosť. Je to úplný protiklad toho, čo znamená byť zraniteľná ľudská bytosť.

V tej dobe ľudia obdivovali tých, čo mali všetko.

Presne tak a robia to dodnes. Stále sme vydaní napospas symbolom úspechu a obľúbenosti. Napriek tomu, že sa o tom v dnešnej dobe viac hovorí, ľudia stále sledujú sociálne siete druhých, vidia ich vizuálne lepší život, ich krajšie obrázky a chcú to mať tiež.

Aká bola spolupráca s Gal Gadot?

Gal patrí k ľuďom, ktorí vám na plátne vyrazia dych svojou krásou, láskavosťou a talentom. Pomyslíte si, ako môže mať niekto všetky tieto vlastnosti a zároveň byť filmová hviezda? Keď ju stretnete osobne, je ešte príjemnejšia, než ste čakali!

V seriáli Hra o tróny ste sa predstavili ako Oberyn. Max Lord aj Oberyn sú veľmi silné a charizmatické postavy. V čom sú rovnakí, prípadne rozdielni?

Povedal by som, že sú veľmi rozdielni. Obaja majú silnú osobnosť, ale Maxovi Lordovi chýba to pozlátko, tie pohyby a povýšenosť. Toto bola vec, na ktorej Patty trvala a ja som plne súhlasil. Snažili sme sa poukázať na jeho menej atraktívne ľudské vlastnosti, akými sú zúfalstvo, závisť, strach a chamtivosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *