Pred materinskou láskou neutečieš! Mrazivý horor Bež! si rozhodne nenechajte ujsť + VIDEO

Psychologický hororový triler Bež!, je postavený na téme materstva, akurát tu pôjde o oveľa desivejšiu obdobu rodičovskej „lásky“. Z bezpečného prístavu matkinho náručia sa totiž niekedy môže stať smrtiaca hrozba. Mladé dievča Chloe o tom vie svoje. Hlavná hrdinka filmu Bež! je na vozíku a vyrastá izolovaná od sveta, iba so svojou milujúcou mamou.

Ich vzťah sa môže zdať bežným ľuďom zvláštny, možno až znepokojujúci, nikto však nemôže mame Diane (SarahPaulson) uprieť urputnú snahu chrániť svoju dcéru, starať sa o ňu až do roztrhania tela a mať ju pre jej vlastné dobro stále pod dohľadom.

Chloe (Kiera Allen) má množstvo zdravotných problémov a potrebuje starostlivosť na plný úväzok. Keď sa však v sedemnástich rokoch chystá na vysokú, začne odhaľovať čoraz strašnejšie tajomstvá.

Hovorí sa, že matka miluje svoje deti až na smrť a pre hrdinku nového hororu Bež! je toto tvrdenie nebezpečne skutočné. Mladé dievča vyrastá iba so svojou oddanou a starostlivou mamou v úplnej izolácii. Jedného dňa sa ale začína vyplavovať na povrch zlovestné mamičkino tajomstvo. Napínavý hororový triler natočil Aneesh Chaganty, autor skvelého filmu Pátranie.

Herci sa vždy snažia s maximálnou dôveryhodnosťou stvárniť telesné hendikepy svojich hrdinov. Triler Bež! je však výnimočný v tom, že predstaviteľka hlavnej úlohy Kiera Allen je na invalidnom vozíku aj v skutočnom živote. Momenty, keď bez možnosti pohybu musí utiecť smrtiacemu nebezpečenstvo, sú tak o to intenzívnejšie a realistickejšie. Tiesnivá atmosféra a pocit úplnej bezmocnosti v trileri Bež! pripomínajú kultové filmy Misery nechce zomrieť, Okno do dvora alebo nedávneho Muža v temnote.

Matku hlavnej hrdinky, za ktorej bezbrehou láskou sa skrývajú škaredé tajomstvá, hrá Sarah Paulson. Herečkina kariéra v poslednom čase neustále naberá na sile. Hrala v množstve úspešných filmov, napríklad 12 rokov otrokom, Carol či v snímke Glass od M. Nighta Shyamalana. Jej sláva však stúpa najmä vďaka skvelým a oceňovaným seriálom, ako je Mrs. America, v ktorom sekunduje Cate Blanchettovej, American Horror Story či American Crime Story, za ktorý získala Zlatý Glóbus. Naposledy divákov očarila v netflixovom seriáli Ratchedová, kde hrá hlavnú postavu – diabolskú zdravotnú sestru Mildred Ratchedovú.

Napínavý, hitchcockovsky ladený horor Bež!, prináša na plátna slovenských kín distribučná spoločnosť Bontonfilm.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *