Čo má spoločné raper Strapo s novým slovenským filmom Správa? + VIDEO

Mladý hudobník a raper Strapo je známy svojim postojom proti extrémizmu. „Som veľmi rád, že sa nám spolu s A-TEAMOM Miška Nemtudu podarilo prekonať klasický slovenský rapový stereotyp a že sa nám podarilo doručiť niečo nadčasové a zaujímavé.

Ďakujem aj Viktorovi Hazardovi, ktorý produkoval celú vec po hudobnej stránke a ďakujem filmu Správa aj celému tímu okolo tohto projektu za to, že nám dal príležitosť spraviť takúto skladbu,“ povedal Strapo.

„Strapo touto pesničkou preniesol myšlienku úteku z koncentračného tábora a odvahy postaviť sa za svoje presvedčenie do slovníka a prejavu dnešnej mladej generácie,“ hovorí o piesni producent filmu Rasťo Šesták.

Film Správa, ktorý je adaptáciou knihy Alfréda Wetzlera „Čo Dante nevidel“, stvárňuje príbeh dvoch mladých slovenských židov, ktorým sa podarilo ujsť z koncentračného tábora Osvienčim a spísať podrobnú správu o tom, ako tábor smrti fungoval. Príbeh o pekle, ktoré sa tam dialo, a správe, ktorú dnes pozná celý svet, vznikol v réžii jedného z našich najúspešnejších režisérov Petra Bebjaka.

V hlavných úlohách sa predstavia Noel Czuczor ako Freddy, Peter Ondrejička ako Valér a britský herec (známy z filmov ako Štyri svadby a jeden pohreb alebo Múmia) John Hannah ako Warren.

Vo filme sa predstavia aj herci z Poľska, Nemecka a Česka, ktorí sú vo svojich domovských krajinách veľmi známymi televíznymi a filmovými osobnosťami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *