Laco Nagy a ďalší „zlatí chlapci“ opäť spoločne na ľade! Takto ožije Hokejový sen na Slovensku už čoskoro + VIDEO

Pamätáme si to všetci. Zaplnené námestia, tisícky ľudí sediacich pred televízormi či hlasné výkriky športových komentátorov. Všetky tieto nezabudnuteľné emócie sú spájané s medailovými úspechmi slovenskej reprezentácie na hokejových majstrovstvách sveta. I napriek tomu, že sme malou krajinou, máme v tomto obľúbenom športe mená zapísane v sieni slávy, víťazov Stanleyho pohára a majstrov sveta. I to nás právom pasuje za hokejový národ.

Hviezdna generácia je však už na dôchodku, nástupcovia neexistujú a na najväčšie úspechy nám ostávajú už iba spomienky. Novú nádej ale priniesli minuloročné domáce majstrovstvá sveta, na ktorých sa zápasy slovenskej reprezentácie po prvý raz konali v Košiciach. Východ tak dostal jedinečnú šancu zapáliť vášeň pre hokej v mladej generácii fanúšikov. Práve tu je zasadený dej nového časozberného dokumentárneho filmu s názvom Hokejový sen.

Láska k hokeju spája i dve hlavné postavy a to legendárneho kanoniera Ladislava Nagya a malého hokejistu z východného Slovenska, hľadajúceho odpovede na otázky o budúcnosti slovenského hokeja. Dokonalý kontrast medzi odchádzajúcou hokejovou hviezdou a 9-ročným začínajúcim športovcom, zachytil v tejto snímke režisér Marek Vaňous, známy predovšetkým ako športový komentátor a moderátor. Cieľ, s akým sa do tohto pustil mal od začiatku jasný: vzbudiť záujem o hokej najmä u najmladších fanúšikov a pomôcť tak na Slovensku vychovať novú generáciu, ktorá by tento šport vrátila späť na svetovú úroveň.

Hokejový sen nás prenesie do obdobia štyroch mesiacov pred Majstrovstvami sveta v Bratislave a Košiciach 2019, ktoré sa pre zlatého medailistu z roku 2002 a najväčšiu hrajúcu košickú legendu – Ladislava Nagya, stali viac než výnimočnými. Po oznámení, že slovenskú skupinu dostanú Košice, zmenil rozhodnutie skončiť s hokejom, aby sa mohol rozlúčiť na najvyššom fóre vo svojom rodnom meste. Napriek množstvu úspechov v reprezentácii a v najprestížnejších ligách sveta, mohol byť práve toto vrchol jeho bohatej kariéry.

Druhou hlavnou postavou je Jonáš Pahuli, mladý hokejista z Košíc. V roku 2002, keď sme v Göteborgu získali zlaté medaily, ešte nežil. Počas posledného svetového šampionátu na Slovensku mal dva roky a vôbec si ho nepamätá. Majstrovstvá sveta 2019 v Košiciach preňho teda predstavovali jedinečnú možnosť, vidieť najlepší svetový hokej naživo a „nakopnúť“ svoju vlastnú kariéru. Jonáš s blížiacim sa šampionátom sleduje zápasy reprezentácie, zbiera kartičky a žije hokejom ako nikdy predtým. Jeho veľkým snom je dostať sa aspoň na jeden slovenský zápas priamo na štadión. Podarí sa mu tento hokejový sen splniť?

Dokumentárny film Hokejový sen prinesie na plátna slovenských kín distribučná spoločnosť Bontonfilm.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *