Osud sveta je v ich rukách! Výpravné fantasy založené na severských bájach už čoskoro aj v slovenských kinách + VIDEO

Severské báje a mýty o Valhale ohurujú ľudstvo od nepamäti. Dôkazom toho sú i mnohé filmové snímky z hollywoodskej produkcie, ktoré takmer vždy trhajú rebríčky návštevnosti. Ako sa ale s tou fantasy témou popasovali, ktorým je najbližšia?

Schopnosti Thora, Lokiho, Odina či ďalších severských bohov máme čerstvo v pamäti z veľkofilmov od spoločnosti Marvel. Ako sa na týchto hrdinov a severské báje pozerajú samotní severania? Máme sa rozhodne na čo tešiť, pretože budú vykreslení v autentickou vikingskom štýle a to drsnejšie, realistickejšie a temnejšie!

Boj to bude skutočne neľútostný! Zo zajatia sa totiž oslobodil obrovský vlk Fenrir a bohom hrozí úplne posledná bitka s odvekým nepriateľom – s divokými obrami. Svoju úlohu v ich boji zohrajú aj dve deti, ktoré si zo sveta ľudí priviedol Thor ako svojich sluhov. Ako sa im podarí postaviť svojmu osudu a odvrátiť Ragnarok – svoj zánik a koniec celého sveta?

Za pozornosť stojí spomenúť i skutočne osobitý vzťah k českému a slovenskému prostrediu, ktorý majú niektorí predstavitelia filmu. Filmový Thor – Roland Møller, hral v česko-slovenskej koprodukčnej snímke Sklenená izba a uvidíme ho aj v pripravovanom Janovi Žižkovi. Režisér Fenar Ahmad sa zase narodil v Československu (v Brne), kde žil do svojich piatich rokov. Potom sa jeho rodiča pochádzajúci z Iraku rozhodli emigrovať ďalej do západnej Európy.

Dánsky film Valhala: Ríša bohov prináša od 28. novembra 2019 na plátna slovenských kín distribučná spoločnosť Bontonfilm.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *