Z odvekých nepriateľov sa zrazu musia stať spojenci! Vychutnajte si dychberúci príbeh Náčelník už aj v slovenských kinách!!! + VIDEO

Epické dobrodružstvo odohrávajúce sa počas poslednej doby ľadovej. Náčelník je fascinujúcim a vizuálne prepracovaným príbehom o tom, ako človek našiel svojho najlepšieho priateľa. Počas poslednej doby ľadovej si chlapec odlúčený od svojho kmeňa vytvorí puto s vlkom, tiež izolovaným od svorky. Z odvekých nepriateľov sa zrazu musia stať spojenci, iba tak totiž dokážu nájsť cestu domov.

Z odvekých nepriateľov sa zrazu musia stať spojenci! Vychutnajte si dychberúci príbeh Náčelník už aj v slovenských kinách!!! 

Sedemnásťročný Keda (Kodi Smit-McPhee známy z komiksovky X-Men: Apokalypsa) je členom kromaňonského kmeňa, ktorý žije voblasti dnešného južného Francúzska a Španielska na konci poslednej doby ľadovej, kedy bola väčšina Európy pokrytá vyše trojkilometrovou vrstvou ľadu. V extrémnych podmienkach dokázali ľudia prežiť len v úzkych kruhoch rodín a komunít.

Keda opustí bezpečie svojej dediny po prvýkrát so svojim otcom Tauom a ďalšími členmi kmeňa, keď sa vydávajú na každoročný lov bizónov, bez ktorého nedokážu prežiť drsnú zimu. Keda však na rolu lovca nie je pripravený a kvôli vlastnému strachu končí zranený a ponechaný napospas osudu v divočine vzdialenej od domova.

Vtom je napadnutý svorkou vlkov, ktorej sa zúfalý Keda dokáže ubrániť, a pritom zraní Alfa samca, ktorého následne svorka opustí. Miesto toho, aby ho zabil, Keda odnesie vlka do bezpečia a stará sa oňho, kým sa mu nezahoja rany. Z dvojice nepriateľov sa tak stane nečakaný pár spojencov.

Náčelník predstavuje vzrušujúce dobrodružstvo, no aj citlivý príbeh o tom, ako prišiel človek k svojmu najlepšiemu priateľovi. Náčelník vznikol na základemyšlienky zdramatizovať domestifikáciu vlka našimi predkami.Po niekoľkých verziách scenára a tisícoch hodín rešerší, vznikol univerzálny príbeh o rodine a priateľstve, ktorý sa odohráva pred 20 000 rokmi.

Svet vtedy vyzeral inak ako dnes, muži a ženy však neboli vrčiace tvory, ako ich často vídame vo filmoch či seriáloch – boli sofistikovanými bytosťami, ktoré dokázali prežiť len vďaka vlastnej kreativite a úzkym rodinným a kmeňovým väzbám. Scenárista filmu Daniele SebastianWiedenhaupt: „Chceli sme vyrozprávať čonajuniverzálnejší príbeh, aký sme mohli, príbeh, ktorý by po celomsvete ľudia vnímali ako osobný. Preto sme sa vrátili ku kultúre, ktorábola neskutočná.”

Režisérom filmu je Albert Hughes, ktorý má so svojim dvojčaťom, bratom Allenom na svedomí vizuálne prepracované snímky ako Zpekla alebo Kniha prežitia. Hughes je známy svojou poctivou prípravou, a aj pri príprave filmu sa preto obrátil na doktorku JillCook, vedúcu oddelenia prehistórie v Britskom múzeu v Londýne, ktorá sa špecializuje na obdobie medzi rokmi 40 000 až 10 000 pred našim letopočtom.

Na základe archeologických nálezov tak Hughes dokázal do príbehu zapracovať skutočné prvky, ktoré boli každodennou súčasťou života vtedajších ľudí – zbrane, ktoré používali, spôsob, akým pripravovali oheň, získavali potravu, vyrábali šatstvo, ale i to, ako sa orientovali v priestore.

Dobrodružný film Náčelník prináša od 30.8.2018 na plátna slovenských kín distribučná spoločnosť Itafilm

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *