Celosvetovo úspešný film Kde raky spievajú si môžete vychutnať už aj v slovenských kinách + VIDEO

Dramatický thriller s názvom Kde raky spievajú, z produkcie oscarovej Reese Whiterspoon, zožal divácky a finančný úspech za oceánom a aj v Európe. Nadšené ohlasy prišli z Bulharska, Rumunska či Poľska, kde sa film dostal na prvé priečky v rebríčkoch návštevnosti.

Po nadšených reakciách zo slovenskej slávnostnej premiéry, nečakáme inú odozvu ani u nás. Snímka s Daisy Edgar-Jones v hlavnej úlohe, zarobila po celom svete úctyhodných 130 miliónov dolárov pri „skromnom“ rozpočte 24 miliónov, čím svoj pôvodný rozpočet znásobila viac ako päťkrát! A podľa informácií z Rotten Tomatoes, až 96 % divákov pozitívne ohodnotilo filmovú adaptáciu podľa svetového knižného bestselleru. Môžeme teda s rozvahou skonštatovať, že ide o jeden z kinohitov tohto roku.

Film sa sústredí na Kyu, pôvabnú a inteligentnú mladú ženu, ktorá vďaka svojej bystrosti a odvahe už od svojho detstva prežíva v tajomných močiaroch Severnej Karolíny po tom, čo prišla o svoju rodinu. Život sa jej skomplikuje ešte viac, keď zostane zapletená vo vyšetrovaní vraždy svojho bývalého milenca. Nie všetko však vyzerá ako sa na prvý pohľad zdá a močiare odhalia mnohé zo svojich temných tajomstiev.

Príbehy o „dievčati z močiara“ prenasledovali obyvateľov Barkley Cove počas mnohých rokov a čoraz viac izolovali bystrú a nezlomnú Kyu od spoločnosti. Kya sa otvorí novému a nepoznanému svetu po tom, čo spozná dvoch mladých mužov z mesta. Keď však jedného z nich objavia mŕtveho, stáva sa hlavnou podozrivou. Verdikt k prebiehajúcemu prípadu je časom iba viac nejasný, keďže močiar skrýva viac tajomstiev, ako sa najprv zdalo.

Film do slovenských kín prináša distribučná spoločnosť Itafilm

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *