Tvorcovia romantickej komédie Šťastný nový rok 2 Dobro došli, zverejňujú videoklip k titulnej skladbe „Vezmi si ma“ + VIDEO

Sedemnásť slovenských a českých hereckých es, ako Emília Vášaryová, Dagmar Havlová, Táňa Pauhofová, Jiří Bartoška či Ján Koleník, sa zabáva počas horúcej svadobnej noci – tak vyzerá nová hudobná videosnímka, ktorú fanúšikom ako darček k Vianociam prinášajú tvorcovia pokračovania filmu Šťastný nový rok.

Jej autorom je hudobník a herec Slovenského národného divadla Daniel Fischer, člen kapely OJV (Orchester Jeana Valjeana).

Vezmi si ma, vezmi si ma za muža, naše kroky ruka v ruke spoločnými stanú sa – spieva herec známy z filmov a slovenských seriálov. „S návrhom na spoluprácu prišli za mnou tvorcovia filmu, konkrétne režisér Jakub Kroner. Ja a celá kapela OJV sa s ním veľmi dobre poznáme, pretože nám režíroval niekoľko videoklipov,“ spomína na začiatky spolupráce Daniel Fischer, ktorý sa s kapelou OJV v kostýme soba objavil už v prvom filme Šťastný nový rok. „Režisér nám navrhol, aby sme sa objavili aj v letnom pokračovaní. Nečakal som, že to v rámci spolupráce zájde až tak ďaleko,“ smeje sa.

Skladbu tvoril niekoľko mesiacov pred nakrúcaním snímky v čase, keď sa so svojou snúbenicou herečkou Dominikou Kavaschovou tešili na narodenie svojho bábätka. „Chcel som takú pieseň, ktorú by mohol s gitarou zahrať a zaspievať svojej partnerke hociktorý muž v momente, ako sa rozhodne vzťah posunúť na vyšší level. Niečo úprimné a pritom nie patetické. Aby to pôsobilo mierne nemotorne, nie však trápne. Vtipne a pravdivo,“ vysvetľuje hudobník a pokračuje: „Za konečnou podobou pieseň Vezmi si ma stojí aj vynikajúci a talentovaný hudobný producent a skladateľ Adam I. Kuruc, vďaka ktorému znie fantasticky.“

Videoklip k skladbe vznikol počas nakrúcania filmovej svadby v Chorvátsku. To pôvodne malo trvať dva celé dni, no keďže na konci prvého prišla od mora víchrica, ktorá zničila a poodnášala rekvizity, na realizáciu klipu zostala na druhý deň necelá hodina. „Bola to jediná a posledná možnosť, keď sme mali na pľaci úplne všetkých hercov. Chceli sme využiť autentickosť svadobnej atmosféry. Vzhľadom na to, že sa už stmievalo, mohli sme ísť len na jedenkrát a nakrúcali sme to ako jednozáberovku, bez strihu a v čistej hereckej improvizácii,“ prezrádza režisér filmu a videoklipu Jakub Kroner, ktorý do účinkovania v klipe pozval všetkých hercov.

Pre speváka a kapelu OJV to už začalo vyzerať beznádejne. „Odrazu sa s režisérom dohrnula hromada ľudí, herci, tvorcovia, všetci na skladbu začali spontánne tancovať, skákať, spievať si ju a baviť sa,“ hovorí. Fanúšikovia filmu Šťastný nový rok tak môžu vidieť v jednom klipe všetky svoje obľúbené herecké tváre – Táňu Pauhofovú, Jána Koleníka, Zuzanu Norisovú, Gabrielu Marcinkovú, Antóniu Liškovú, Aničku Kadeřávkovú, Jiřího Bartošku, Dagmar Havlovú, Emíliu Vášáryovú, Mareka Vašuta, Tomáša Maštalíra i Mareka Majeského. „Stal sa taký malý zázrak a ten zázrak sa, veríme, podarilo zachytiť na kameru,“ dodáva s úsmevom spevák, ktorý mal v tom čase dvojnásobný dôvod na radosť. Krátko pred nakrúcaním klipu sa mu narodila dcérka.

Zaujímavosti:

  • Skladba Vezmi si ma odznie vo filme Šťastný nový rok 2 Dobro došli až trikrát – zakaždým v inej verzii
  • V úvode filmu ju zaspieva Ján Koleník Táni Pauhofovej / požiada ju tak o ruku – či sa napokon vezmú je však otázne …
  • Skladba vznikla v najkrajšom období Daniela Fischera, keďže so svojou snúbenicou herečkou Dominikou Kavaschovou čakali bábätko
  • Na konci pesničky zaspievala ÁNO herečka Táňa Pauhofová – o krátky čas na to povedala áno aj v skutočnosti
  • Herec a spevák Daniel Fischer sa venuje skladaniu hudby aj do divadelných predstavení (za hudbu do hry Túžba po nepriateľovi má DOSKY za najlepšiu scénickú hudbu 2017)

Film Šťastný nový rok 2 Dobro došli prinesie do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *