„Kriminálka“, akú ste ešte nevideli! Nová česká komédia Prípad mŕtveho nebožtíka vstúpila do slovenských kín + VIDEO

Vražda tajomnej ženy rozpútala vlnu záhadných okolností, ktoré ako vyzerá, majú medzi sebou určitú spojitosť. S náročným prípadom si musí poradiť skutočne špeciálny tím policajných vyšetrovateľov.

Aj keď stôp mnoho nemajú, ich skutočne osobitý prístup k vyšetrovaniu všetko vykompenzuje. Ako sa im podarí tento tvrdý oriešok v časovej tiesni 7 dní rozlúsknuť, sa dozviete v novej českej kriminálna komédia Prípad mŕtveho nebožtíka.

Režisér Miroslav Šmídmajer mal pre obsadenie filmových postav skutočne šťastnú ruku, nakoľko sa v jeho najnovšej snímke predstavia najvýraznejší českí herci a herečky súčasnosti. Majora Prubnera stvárňuje David Novotný, jeho novú kolegyňu Skálovú Hana Vagnerová.

Ako detektíva Rorýsa diváci uvidia Martina Pecháta a ako mladého kolegu Dymáka Lukáša Příkazkého. Náčelníka kriminálneho oddelenia hrá Miroslav Táborský, ako patológ sa predstavuje Milan Šteidler a v epizódnych úlohách sa objavujú ďalšie hviezdne mená, vrátane Evy Holubovej, Anny Polívkovej či Kláry Issovej.

„Od začiatku sa snažíme tváriť vážne,“ usmieva sa režisér Šmídmajer pri otázke, či možno film Prípad mŕtveho nebožtíka zaradiť medzi paródie alebo tzv. „crazy“ komédie.

„Ja hovorím, že je to kriminálna komédia, ktorá využíva klišé kriminálnych žánrov. Je pravda, že hercov nakrúcanie bavilo, ponúkali ďalšie situácie a ďalší humor, a páčilo sa im ísť občas cez čiaru. Dúfam, že veľa z toho, čo sa urobilo na pľaci, sa podarilo preniesť na plátno,“ prezrádza o filme samotný režisér.

Českú kriminálnu komédiu Prípad mŕtveho nebožtíka prináša od 20. februára 2020 na plátna slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *