Radosť, bolesť, nadšenie! Poznáte fenomenálny príbeh slovenského bojovníka MMA Attilu Végha? + VIDEO

Dokumentárny film Atilla odhaľuje tŕnistú cestu jedného z najúspešnejších slovenských športovcov súčasnosti – Attilu Végha, bojovníka MMA (Mixed Martial Arts).

Ten prostredníctvom filmových kamier pootvoril všetkým fanúšikom dvere do zákulisia nielen svojej mimoriadne úspešnej kariéry, ale i osobného života. Film mapuje Attilov príbeh už od ranného detstva až po súčasnosť, a to v na úrovni športovca, manžela, syna i otca.

Vďaka výpovediam rodiny, blízkych, priateľov, kolegov, športovcov, umelcov, súperov, ale aj vďaka doteraz nezverejneným archívnym záberom, môžu diváci nahliadnuť do Attilovho súkromia a sledovať kroky, ktoré viedli k úspechu v ringu a to aj napriek tomu, že naň nemal mnoho predpokladov.

„Tento film nie je len o ťažkej ceste späť na vrchol, o veľkom víťazstve v zápase storočia. Bude taktiež o človeku, ktorý má stále tie isté charakterové vlastnosti, bude o láske, o dôvere, o priateľstve na život a na smrť. Film bude o mužovi, ktorý sa nikdy nebil na ulici, o mužovi, ktorý to nikdy nevzdal. Toto nie je len veľký príbeh veľkého šampióna, toto je veľký príbeh veľkého človeka,“ hovorí producent a režisér Petr Větrovský, ktorého fascinovala Attilova ľudskosť, ale postupne si ho získalo aj neskutočné odhodlanie, ktorého sa stal svedkom v priebehu nakrúcania.

Nie je to len príbeh svetového šampióna, ale predovšetkým skromného chlapca z Gabčíkova, ktorý to dotiahol až na samotný trón MMA v Spojených štátoch amerických. Výhry i prehry sú dôležité nielen tie v ringu, ale i tie v živote. Doterajší život svetového šampióna Attilu Végha, ale taktiež Attilu Végha, ktorý pracoval päť rokov v Rakúsku na poli, sa stal vzorom pre súčasnú generáciu. Dokument tiež ukazuje náročnú prípravu a zákulisie zápasu storočia proti Karlosovi „Terminátorovi“ Vémolovi, do ktorého Attila vstupoval ako outsider, no v ktorom si vybojoval fenomenálne víťazstvo.

Dokumentárny film Attila prináša od 30. januára 2020 na plátna slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *