Fascinujúci sfilmovaný príbeh ženy, ktorá šokovala parížsku spoločnosť svojimi milostnými románmi si na slávnostnej premiére vychutnali mnohé známe tváre + VIDEO

Slávnostnú predpremiéru filmu Colette o slávnej francúzskej spisovateľke Sidonie-Gabrielle Colette (Keira Knightley), ktorá šokovala parížsku spoločnosť v prvej polovici 20. storočia svojimi erotickými románmi, si počas utorkového večera prišlo do priestorov Cinema City Aupark pozrieť aj mnoho známych mien slovenského spoločenského života.

Pozvanie od distribučnej spoločnosti Magic Box Slovakia prijali aj známe tváre – moderátorka a bývalá riaditeľka Miss Slovensko Lucia Hablovičová, súčasná šéfka Miss Slovensko Karolína Chomisteková, speváčky Martina Schindlerová, Dáša Mamba Šarközyová, spevák Miro Jaroš, Miss 2007 Veronika Vágnerová Husárová, moderátorky Lucia Wirthová, Emma Tekelyová, Bibiana Ondrejková, či Katarína Brychtová, ktorá večer slávnostne uviedla.

,,Film Colette som si veľmi užila. Prekvapil ma výkon hlavnej predstaviteľky, ktorá aj keď doteraz nebola mojou obľúbenou herečkou, táto rola jej sadla super. Pre mňa veľmi príjemný, oddychový ženský film,“ prezradila svoje prvé dojmy Lucia Hablovičová.

,,Je inšpirujúci pre všetkých, ktorí vnímajú umenie a tvoria. V niektorých scénach som dokonca našiel paralelu s vlastným životom. Má pekné spracovanie, a určite stojí za pozretie,“ vyjadril sa k filmu spevák Miro Jaroš.

,,Milujem príbehy, ktoré ma vezmú do dávnych čias. Akoby ste sa preniesli v čase a autenticky cítite atmosféru tej doby. Colette je silný príbeh s majstrovským herectvom. V každej epoche sa nájdu obdivuhodné ženy, ktoré posunú spoločnosť dopredu. Colette písala, milovala a v jednom momente dorástla … Bola sama sebou, nebála sa odlíšiť od ostatných žien – názormi, obliekaním … Odmietala nosiť korzet a nebála si obliecť pánsky oblek! Nevzdala sa svojich ideálov a presvedčenia! Áno, podstúpila riziká, výsmech spoločnosti, ale na konci zvíťazila!“ Takto vzdala hold filmu Colette: Príbeh vášne, šarmantná Lucia Wirthová .

,,Téma filmu ma zaujala svojím umeleckým spracovaním, a je to zaujímavý životopisný príbeh o reálnej umelkyni, ktorá v minulosti pôsobila vo Francúzsku. Hlavná hrdinka inšpiruje divákov a hlavne diváčky k tomu, aby sa postavili za svoj talent a rozvíjali svoju kreativitu napriek všetkým okolnostiam. Odporúčam vidieť,“ povedala Martina Schindlerová.

V úlohe slávnej francúzskej spisovateľky Sidonie-Gabrielle Colette sa predstaví Keira Knightley. Jej romány odzrkadľovali pozorovacie schopnosti, dialógy a intímny štýl. Premietla do nich svoj život, pocity, sklamania a túžby. Je jednou z mála autoriek, ktoré v plnosti odhalili svoje vnútro bez ostychu, rozpakov a predsudkov. Aj v tom spočívala hodnota jej tvorby. Prvý román vydala pod pseudonymom svojho prvého manžela – Willy.

Potom, čo sa Sidonie-Gabrielle Colette (Keira Knightley) zamilovala a vstúpila do manželstva s parížskym literátom, všeobecne známym pod menom Willy (Dominic West), strieda na prelome storočia pokojné prostredie vidieka za rušné ulice Paríža a jeho prosperujúce salóny. Colette sa prispôsobuje novému životu a zaraďuje sa do intelektuálneho, literárneho a umeleckého sveta svojho manžela, pričom vnútorne bojuje s prijatím jeho mimomanželských vzťahov.

Willy vedie vydavateľstvo, v ktorom skupina spisovateľov vydáva beletriu pod pseudonymami. Nakoniec sa aj samotná Colette stane ,,tieňovou“ spisovateľkou pod vedením Willyho. Napíše román, inšpirovaný sčasti vlastným životom, o 15-ročnej dievčine Claudine. Ten sa stáva nielen obrovským bestsellerom, ale aj prekvapujúcou kultúrnou senzáciou, ktorá definuje nový archetyp moderného veku – tínedžera. Willy a Colette sa stanú celebritným párom a ich osobný život a sexuálne dobrodružné škandály napĺňajú nasledujúce romány. Marketingový génius Willy využíva značku Claudine na predaj doplnkového tovaru od cukríkov až po mydlo.

Willy odmieta uznať Colette ako autorku, čo vyvoláva v manželstve obrovské napätie. Tá nadväzuje vzťah s aristokratkou markýz de Belbeuf alebo Missy (Denise Goughová), ktorá odmieta rodové začlenenie. Povzbudzuje Colette, aby si nárokovala na svoj vlastný umelecký hlas, no Willy je odhodlaný udržať nad Colette kontrolu a využíva vo svojom arzenáli každú psychologickú zbraň, aby jej zabránil v osamostatnení sa. Nakoniec sa jej to podarí a z Colette sa stáva jedna z najznámejších a najobľúbenejších francúzskych literárnych osobností.

Film Colette: Príbeh vášne vstupuje do slovenských kín 28.2. 2018

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *