9 fotografií, ktoré ukazujú skutočnú realitu v porovnaní s úspešným seriálom Koruna

Seriál Koruna sa stal obrovským hitom, ktorý po celom svete videlo takmer 73 miliónov divákov. Možno je to preto, že všetci chceme nahliadnuť, ako britská kráľovská rodina žije svoj súkromný život mimo pohľadu verejnosti. Dostať sa do zákulisia ich súkromného života sa ukázalo ako veľmi populárne. Do akej miery sa scény zo seriálového prostredia zhodovali s realitou, odhaľujú vzácne originálne fotografie kráľovskej rodiny.

Požiar na zámku Windsor

Rovnako ako v seriáli Koruna, aj v skutočnosti na zámku Windsor vypukol požiar v roku 1992. Požiar zničil viac ako 100 izieb a na uhasenie požiaru bolo potrebných 225 hasičov.

Našťastie sa všetko podarilo obnoviť a pri požiari sa stratili iba dve cenné umelecké diela – príborník z palisandrového dreva a obrovský obraz od Sira Williama Beecheyho.

Rozhovor s princeznou Dianou

Piata séria seriálu je ponorená do Dianinho komplikovaného života už ako členky kráľovskej rodiny. A rovnako ako v skutočnom živote, séria ukazuje, že Diana sa vo svojom slávnom rozhovore pre BBC z roku 1995 otvára o svojich problémoch a bolestiach v oblasti duševného zdravia.

Elizabeth Debicki dokonale vystihuje Dianinu zamyslenú a pochmúrnu náladu.

Ghillies Ball, 1992

Noc šťastia a osláv. Podobne ako v pôvodnom videu, aj tento každoročný ples ukazuje kráľovnú Alžbetu II., ako tancuje s Filipom, Charlesom a jej matkou, pričom odkladá formality bokom a prijíma možnosť voľne sa zabaviť.

Môžeme vidieť, ako sa všetci pri tanci smejú a úprimne bavia.

Breakdance princa Charlesa

Áno, naozaj sa to stalo! Nebolo to len umelecké doplnenie deja zo strany producentov seriálu. V piatej sérii Dominic West zopakuje moment, keď Charles v roku 1985 tancoval počas charitatívnej akcie.

Moment, keď princ Charles prizná svoju neveru

V tomto šokujúcom rozhovore, ktorý princ Charles poskytol novinárovi Dimblebymu, priznáva v televízii pred celým národom, že bol Diane v ich manželstve neverný.

Bol to obrovský zlom v ich vzťahu.

Princezná Diana tancuje na „Uptown girl“

Princezná Diana túžila byť baletkou, no bola príliš vysoká na to, aby sa tomu venovala profesionálne. To jej ale nebránilo v tanci, ako to krásne zachytáva 4. séria seriálu Koruna.

Na originálnej fotke je vidieť, aká je nadšená z vystupovania na pódiu pred publikom.

Svadba princeznej Margaret

V roku 1960 sa princezná Margaret, sestra kráľovnej Alžbety II., vydala za Antonyho Armstronga-Jonesa vo Westminsterskom opátstve. Jej svadba bola v skutočnosti prvou britskou kráľovskou svadbou, ktorú vysielala televízia a sledovalo ju viac ako 300 miliónov ľudí po celom svete.

Myslíme si, že herečka Vanessa Kirby vo svoj veľký deň dokonale vystihla jej eleganciu a krásu.

Svadobné oznámenie princa Charlesa a Diany

Pár oznámil svoje zasnúbenie v televíznom rozhovore v roku 1981, keď mala Diana iba 19 rokov. V tomto rozhovore Charles na otázku, či miluje Dianu, skvele odpovedá: “Whatever in love means”, čo jej zlomilo srdce. Seriál dokonale kopíruje ich oblečenie.

Korunovácia kráľovnej Alžbety II.

V roku 1953, vo veku 27 rokov, bola kráľovná Alžbeta II. korunovaná za anglickú kráľovnú. 1. séria filmu Koruna oživuje túto obrovskú udalosť a používa niektoré pôvodné zábery z korunovácie.

FOTO: The Crown / Netflix, Mary Evans / Grenville Collins Postcard Collection / East News

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *